LEMON AND BLACK PEPPER GRILLED CHICKEN LEGS/COSCE DI POLLO AL LIMONE E PEPE NERO

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Jovina Cooks Italian

Ingredients
8 chicken legs with thighs
1/2 cup olive oil
1/3 cup lemon juice
1 Tablespoon chopped fresh rosemary
1 teaspoon kosher salt
1/2 teaspoon fresh ground pepper

Directions
Arrange the chicken in a shallow bowl or baking dish. Whisk together the olive oil, lemon juice, ro-semary, salt and pepper. Pour over the chicken, cover with plastic wrap and refrigerate at least 4 hours.
Heat the grill to medium-high heat. Place the chicken on the grill and cook until browned on all si-des, about 10 minutes, turning once or twice. If using a gas grill reduce the heat to low and cook 20 minutes. If using a charcoal grill, move the chicken to the edges of the grill, cover and cook over in-direct heat. Check for doneness after 20 minutes.
………….

Ingredienti
8 cosce di pollo
100 ml di olio d’oliva
80 ml Succo di limone
5 gr di rosmarino fresco tritato
5 gr di sale kosher
5 gr di pepe macinato fresco

Procedimento
Disporre il pollo in una ciotola o teglia bassa. Mescolare insieme l’olio d’oliva, succo di limone, ro-smarino, sale e pepe. Versare sopra il pollo, coprire con pellicola trasparente e mettere in frigo per almeno 4 ore.
Scaldare il grill a fuoco medio-alto. Posizionare il pollo sulla griglia e cuocere fino a doratura su tutti i lati, per circa 10 minuti, girando una volta o due volte. Se si utilizza una griglia a gas ridurre la fiam-ma al minimo e cuocere per 20 minuti. Se si utilizza una griglia a carbone, spostare il pollo ai bordi della griglia per cuocere con fiamma indiretta.
Verificare il grado di cottura dopo 20 minuti.

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