POTATO CROQUETTES

POTATO CROQUETTES
CROCCHETTE DI PATATE

Ingredients for 4 people
For the filling:
6 large potatoes
2 yolks
Salt and pepper to taste
A pinch of nutmeg
Chopped parsley to taste
60 grams of grated Pecorino Romano DOP
80 grams of grated Parmesan Reggiano PDO

For the coating:
2 eggs
Flour
Breadcrumbs
Sunflower oil for frying as needed
Salt to taste

Cook the potatoes with steam. Peel and mash. Combine eggs, chopped parsley, cheese and season with salt, pepper and nutmeg. Form the croquettes with your hands. Prepare one plate with flour, one with beaten eggs and one with breadcrumbs and salt: pass the croquettes in the flour, then in eggs and finally in the breadcrumbs: since they are very soft, they will tend to deform. No fear: once they are coated in breadcrumbs you will have the chance to give them the shape you want. Fry in sunflower oil so until they are well browned on both sides. Serve immediately.

LINK: http://www.sicilianicreativiincucina.it/?p=3281&lang=en

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Ingredienti per 4 persone
Per il ripieno:
6 patate grandi
2 tuorli
Sale e pepe quanto basta
Un pizzico di noce moscata
Prezzemolo tritato quanto basta
60 grammi di pecorino romano Dop grattugiato
80 grammi di parmigiano Reggiano Dop grattugiato

Per la panatura:
2 uova
Farina quanto basta
Pane grattugiato quanto basta
Olio di semi di girasole per friggere quanto basta
Sale quanto basta

Cuocere le patate al vapore. Sbucciarle e schiacciarle. Unire le uova, il prezzemolo tritato, i formaggi e aggiustare di sale, pepe e noce moscata. Formare con le mani delle crocchette. Preparare un piatto con la farina, uno con le uova sbattute e uno con il pane grattugiato che avrete salato e passare le crocchette prima nella farina, poi nell’uovo e infine nel pane grattugiato: visto che sono molto morbide, tenderanno a deformarsi. Nessuna paura: una volta che sono impanate restituite loro la forma che volete. Friggetele in olio di semi di girasole in modo che siano ben dorate da entrambe le parti. Servitele immediatamente.

LINK: http://www.sicilianicreativiincucina.it/?p=3281&lang=en

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